Blygsam klädsel är hett

Efter en lång tid, ja flera decennier faktiskt, med kvinnlig klädsel som visar naken hud från topp till tå, så har det nu blivit en trend med motsatsen. Kvinnor är helt enkelt trötta på att se på sig själva och på andra som halvnakna figurer.

Har du fått upp ögonen för så kallad ”modest clothing”? I så fall är du inte ensam. Det är många som nu har börjat intressera sig för en mer blygsam klädsel, alltså kläder som inte visar så mycket hud och som inte framhäver kvinnliga attribut. Men hur gör du för att klä dig blygsamt och hur ska du tänka?

3 sätt att klä sig blygsamt

Att klä sig blygsamt går att göra på olika sätt, men ett vanligt sätt är faktiskt att klä sig i kjol eller klänning. Kanske är det så att kjolen och klänningen anses vara mer tilltalande plagg idag, bara för att de är så ovanliga. Vill du få till en enkel och feminin stil till vardags utan att se ut som en påskkärring eller som om du ska på bal? Då kan du:

  • Köpa en snygg abaya att ha till vardags
  • Köpa en pashmina-sjal att ha över axlarna utanpå din klänning
  • Köpa kjolar som matchar dina luvtröjor och som kan skapa en komplett och praktisk look

Gammalmodigt och omodernt eller feminint och vackert?

Förr i tiden gick alla kvinnor klädda i kjol och det var otänkbart för en kvinna att ta på sig ett par byxor som annars bara bars av män. I och med industrialiseringens framfart under 1900-talet och i takt med att kristna värderingar suddades ut, blev byxorna ett mer vanligt plagg för kvinnor. Efter 1970 blev byxorna helt i majoritet i samband med hippierörelsen. Sedan dess har kjolen och klänningen blivit plagg som främst bärs vid fest och/eller bärs av modiga kvinnor som vågar trotsa normen.

Att klä sig blygsamt behöver inte alls vara komplicerat eller konstigt. Däremot bör du tänka om lite och anpassa din klädstil efter ett tankesätt som kan verka lite främmande och gammalmodigt. Majoriteten anser dock att det är snyggt och feminint att klä sig i kjol eller klänning, men få gör det. Vågar du?