Ett vitare leende

Är det någonting som hintar om hälsa, skönhet och välmående så är det våra tänder, och ju vitare tänderna är desto mer hälsosamma och snyggare anses vi vara – men alla har inte vita tänder naturligt, och som tur är finns enkla knep att trolla fram en vit tandrad.

”Det är inte bara Hollywood­kändisar som har bländande vita leenden längre, trenden­ att bleka tänderna ökar och i Sverige är allt fler villiga att lägga pengar för att få ett vitare leende.” läs mer här.

vita tänder tandkrämAtt få ett vitare leende är enkelt och går rätt snabbt, i alla fall när man använder sig av tandblekning som citatet ovan skvallrar om. Och man behöver heller inte gå till tandläkaren för att göra blekningen, nu finns bra produkter som gör att man kan snygga till leendet hemma i badrummet, något man kan läsa mer om på adressen http://www.swisslux.se/category/tandblekning. Men visste du att det också går att lura ögat till att se dina tänder som vitare än vad de faktiskt är? det är något som till exempel Nyheter24 skrivit om. Knepet är nämligen att markera läpparna med penna och läppstift som har blå undertoner, för det gör nämligen att gula toner som ofta finns på tänderna neutraliseras och gör att tandraden istället ser vit ut. Och detta kan man också tänka på när man väljer ögonskugga där samma princip gäller eftersom att kalla toner avleder varma toner såsom just gula tänder – därför är skuggor i lila, blått eller grönt perfekta för att maskera ett gulnat leende.

Inte bara se bra ut, man ska må bra också

Viktigt när det kommer till ens leende är att man inte bara ska se bra ut, lika viktigt är det att munnen mår bra. Ett tips värt sin vikt i guld är därför något som bland annat tidningen MåBra skriver om, och det är att investera i en bra fluortandkräm och en eltandborste. Med en eltandborste rengörs nämligen munnen och tänderna bättre än med vanlig tandborstning samtidigt som risken att borsta för hårt minskar vilket är positivt eftersom hård borstning kan skada tandköttet. Något att lägga på minnet om man vill ha ett vackert leende i en välmående mun!