Guld och silver – vad passar dig?

Hur vet man egentligen vad man passar i för ädelmetall? En del fullkomligt lyser när de får på sig ett guldsmycke, medan det hos andra bara skär sig på något mystiskt vis. Är det guld eller silver som klär dig och hur får du reda på det? Med hjälp av oss, såklart!

Har du spanat in Efva Attlings utbud av örhängen på https://www.efvaattling.com/sv/produkter/orhangen/ så har du säkert börjat fundera på vad som egentligen skulle klä dig bäst. Rent visuellt så är Attlings smycken så otroligt snygga och formspråket är både modernt och hållbart. Men när du väl får på dig ett örhänge är det något som känns fel: och det är förmodligen för att du inte klär i just den ädelmetallen (om det nu är guld, eller silver).

Guld och silver med rätt hudton

För att ta reda på vad du klär i ska du ta en extra noggrann titt på din hudton i dagsljus. Leta sedan fram ett område där dina vener syns tydligt, oftast kring handlederna eller i armvecken för en del. Vilken färg har venerna? Är de blå och lila betyder det att din hudton är kall (med rosa eller röda undertoner), är venerna gröna så har du en varm hudton (oftast mot gul eller gyllene). Hm, nu blev det krångligt. Tycker du dig se både blått och grönt? Lugn, du är inte en utomjording – du har helt enkelt en neutral hudton. Är du fortfarande osäker kan vi rekommendera den här artikeln i Damernas Värld som går igenom steg för steg hur du tar reda på din hudton och som dessutom kommer med tips i vad du klär i om du har kall, varm eller neutral ton.

Hur bära säsongens smycken?

När du har kartlagt vilken färg som förmodligen klär din hudton bäst är det dags att reda ut hur du faktiskt ska bära upp dina smycken. Det finns en tunn linje mellan vad som blir för ”blingigt” oc vad som är fullständigt right on. För det första måste du vara noga med vad du kombinerar med ett statement smycke, speciellt när det kommer till örhängen. Dubbla örhängen är för övrigt ruskigt trendigt just nu och kommer förmodligen bara ligga och läsa i modemagasinen till en gigantisk modesuccé. Varför inte klä dig lite festligare överlag, även när det är vardag? Läs fler tips om det i Amelia.

Men med allt detta sagt låter det helt plötsligt som att det finns en massa stränga regler i modevärlden. Ska sanningen fram fungerar modevärlden precis tvärtom – det handlar om att bryta mönster och utmana det visuella. Men ungefär på samma sätt som att man först behöver lära sig grunderna och reglerna är man sedan bättre på att utmana dem när man känner dem. Därför är det viktigt att inte bli allt för insnöad i vad som är rätt eller fel – för plötsligt står du där och blir begränsad i ditt personliga uttryck. Och det är ju trotsallt det personliga uttrycket som gör att så många av oss tycker är roligt. Så: även om du har kall underton kanske det visar sig att guld klädde just dig bäst. Det kan ha många olika anledningar: kanske har du en varm ögonfärg som börjar glimma tillsammans med dina guldörhängen. Det är du som i slutändan ska trivas i det du klär dig i, och du ska inte låta regler eller tyckare ha för starka åsikter om dig.