Handgjorda smycken talar

Det kan låta som en kliché att handgjorda smycken talar mer till en än de som man köper från butiker med massproducerade smycken. Det är kanske vackra smycken, men själlösa som inte talar om en historia och varför just du bär detta smycke. Vikten ligger ofta i att det ska vara ett smycke med affektionsvärde och det är svårt att sätta pris på. Värdet kan komma från att det just är handgjort för just dig och dina önskemål eller så handlar det om att smycket har förts vidare i flera generationer inom familjen. Oavsett vad det är som gör det unikt så är det viktigt för många.

en hög av smycken

Vi gillar handgjort i allt högre grad, vi beställer handgjorda smycken från Familjesmycken för att hela familjen ska få unika smycken att föra vidare i generationer. Affektionsvärdet som inte kan sättas i pengar är helt klart viktigt redan tidigt i ens liv. Alla människor har förmodligen sparat något i en låda som kanske inte skulle ses som värdefull av någon annan än just dig. Just smycken är vackra för sig och i det kan värdet ligga, likaså i materialet som det är gjort av.

Välj ett smycke som passar

Det finns bra tillfällen då det passar bra att ge smycken eller att köpa dem till sig själv. Ett sådant tillfälle är självklart dop, födelsedagar och högtider, men det behövs ingen speciell högtid för att känna att ett silversmycke i form av ett namnsmycke är en bra gåva. Det kan till och med vara mer uppskattat om det är spontant och kommer när någon minst anar det. Tänk dock på att om man har ett smycke av högt värde, både känslomässigt och i pengavärde så kan det vara smart att låsa in det i ett bankfack eller kassaskåp när det inte används.