Hårtransplantation

Nu är våren här på riktigt och fortare än en blinkning är sommaren ett faktum. Sol, bad och ledighet brukar innebära nya trender för håret. Frisyren bör vara lättskött. Årets stora hårtrend: pastellfärger – och grått!

Under 2019 fortsätter det att vara trendigt med helrakat huvud. Men det är viktigt för många att ha ett normaltjockt hår utan glesa områden. Både män och kvinnor kan ha bekymmer med permanent håravfall av olika orsaker. Ibland kan hårtransplantation hos Lifetime Clinic vara en lösning. Det är inte bara huvudhår som går att transplantera, även skägg och ögonbryn är möjligt.

På 1990-talet var det inne med stora hårsnoddar, tofs mitt på huvudet och hårklämmor i alla dess former. Det här kommer nu tillbaka på de trendkänsligas huvuden. Parallellerna till 90-talet är tydliga, men pastellfärger var inte aktuella som hårfärg då. Det är de däremot nu: persika, ljusrosa, korall, ljusgrått, babyblått är exempel på nyanser som är heta i år. Håret har alltid varit en del av vår livsstil, något som det berättas om i Sveriges Radios serie ”Vi måste prata om håret!”.

Flätor, tofsar, bullar

Om man inte lider av håravfall finns det knep för att få håret att både verka och kännas tjockare. I år är t ex bra klippningar för både tjejer och killar aktuellt. Mer volym på hjässan i kontrast med snagg på sidorna ger intrycket av fylligare hår. De långa frisyrerna ska inte vara så stylade som tidigare utan ska se ”slarviga” ut, tänk t ex dagsgamla lockar med en twist av nattsömn. Nu till sommaren blir flätor återigen aktuellt. Här finns nästan oändliga varianter att prova för den fingerfärdiga, eller med hjälp av en kompis. En bulle mitt ovanpå hjässan är trendigt, liksom en slarvig tofs på sidan. Lite motsägelsefullt kan det verka med nästa trend: att håret ska se ut som direkt efter ett frisörbesök, när massor av volym och glans är framarbetade med hjälp av borste och fön.

Kom ihåg detta för 2019:

  • Pastellfärgade hår
  • 1990-talets hårband, tofsar och spännen
  • Byta hårfärg betydligt oftare

Men givetvis får håret även färgas i ”vanliga” nyanser, t ex mörkblont eller karamellbrunt. Våga vara personlig!

Den som genomför en omfattande hårtransplantation kan äntligen börja drömma tillbaka håret igen.