Hitta din nyans av rött

Något som gör de allra flesta outfits klara är röda läppar. Men hur hittar man egentligen rätt nyans och vilka matta läppstift är bäst i test?

 

Någon sa att det röda läppstiftet är skönhetsvärldens motsvarighet till den lilla svarta i modets värld. Det är nämligen så att rätt röda färg på dina läppar lyfter den klassiska looken något enormt. Det går att jämföra med Venus på stjärnhimlen, det röda stiftet är den lysande stjärnan på make-up-himlen, helt enkelt.

 

Hitta din nyans av rött

 

I magasinet Elle ges råd om hur man hittar den nyans av rött som passar ens hudton på rätt sätt. Det är nämligen lite klurigt att hitta rätt valör av den röda kulören – som gör att det verkligen blir både personligt och riktigt snyggt.

 

Men hur väljer man rätt läppstift? Jo, det är nämligen så att man ska välja ton efter sina egna undertoner. Nyckeln till detta är att se vad ådrorna på undersidan av handleden har för ton, är de grönaktiga eller blå ut? Om de är gröna har du varma undertoner och om de i stället är blå har du kallare undertoner. En person som har kalla undertoner passar ofta bättre i läppstift som har en blå-röd ton eller nyans, det kan vara en djup rosenröd till exempel. En som i stället har varma undertoner passar oftast bättre i orangeröda nyanser.
Riktigt snygga matta läppstift går det att läsa mer i Expressen där det gör ett bäst i test. Det är alla möjliga läppstift från märken som YSL, Chanel och Dior.

 

För att riktigt få riktigt fylliga läppar, som gör att färgen ges ännu mer effekt, kan du dessutom korrigera dessa med volymökande medel. Det går snabbt och är lättare än man kan tro. Googla bara ”fillers Stockholm” så finns det massor att välja på. Detta går även att använda för att släta ut statiska rynkor och ta bort mörka ringar under ögonen.