Inre & yttre skönhet

En sak som de flesta växer upp med att höra är hur insidan är viktigare än utsidan, men är detta verkligen något som stämmer? Ser man till de allt ökande plastikoperationerna världen över så är det snarare tvärt om – att det är utsidan som räknas. Men en som tycker om sitt jag både före- och efter operationen är 30 Chantelle från Australien.

Idag kan man se skönhetsingrepp genomföras live både på Youtube och i andra sociala medier såsom på Snapchat och Instagram, så att skönhetsingrepp faller inom vad vi kallar Lyx är egentligen inte så konstigt. Dock ska man komma ihåg hur alla som genomgår olika skönhetsoperationer gör detta av helt andra anledningar än bara skönhet. Så var det just för 30-åriga Chantelle i Australien som inte valde att göra sin operation på grund av utseendet, utan snarare för hälsan – vilket senare ledde till en stor viktnedgång och överbliven hud som var tvungen att opereras bort. Den operationen genomgick hon i Thailand och fick motta en hel del kritik, men hon själv är nöjd, men säger också när hon ser en för och efterbild på sig själv:

”Alla säger att kvinnor behöver vara vackra, men ärligt? Glöm det, var inte vacker, var intelligent, kvick, intressant, roligt, äventyrlig, galen och begåvad. Var din egen definition av fantastisk, alltid” och fortsätter: Jag tycker att jag är vacker på båda bilderna, ja, vikten är väldigt olika, men sjutton vad jag kände mig självsäker och vacker på båda bilderna. Jag är stark i båda, jag är svag i båda.” – läs hela artikeln här.