Klänningar för sommaren 2016

Trenderna för varje sommar skiftar ständigt men det är även mycket som hänger kvar på modet i flera år. Vårmodet är detsamma som sommarmodet och i år är det dags att frossa i bland annat dansinfluenser, men också i deminmode och militärinspirerat.

Enligt tidningen Damernas Värld är det många trender som ligger på agendan detta år. Sommaren spås bli en av de varmaste på flera år och plagget som kommer dominera både fest och vardag är klänningen. Det finns massor med klänningar online att titta igenom och klicka hem för att testa i lugn och ro. Silke, spetsdekorationer, vitt, virkat och paljetter är helrätt i år. Likaså flamencoliknande klänningar, röda nyanser och dramatiska färger. Volanger är tillbaka på modet och likaså den puffiga stilen över både kjolsdelar och armar. Dans av olika slag syns tydligt i vårens klänningar, med allt från en lugn vals till en het rumba.

Välj och vraka bland vågat, galet och tufft

Denna sommar erbjuder modet något för alla typer och smaker, trenderna skiljer sig rejält från varandra och antingen testar man allt eller det som speglar ens personlighet bäst. Oavsett vad som väljs så kan det vara bra att veta att demin är en av de största trenderna och kommer inte bara i blå nyanser utan i alla möjliga. Men det blå jeanstyget är det som anses helrätt, likaså militärinspirerade klänningar och samt skapelser influerade av rymden och 90-talet. Tidningen Chic listar också sommarens hetaste trender och några detaljer som hör till är bara axlar, asymmetriska snitt och randigt.

Klassiska och söta klänningar för flera tillfällen

Känner man sig inte som den vågade typen finns det gott om mer klassiska och söta klänningar på marknaden. För att få inspiration visas nedan ett klipp från TV4 Nyhetsmorgon där en stylist visar upp romantiska kreationer för både fest och vardag.