Lyckas med att sminka highlighter

De flesta vet vad en highlighter är, men många vet tyvärr inte hur man använder den på rätt sätt och vilken nyans som passar vilken hudton. Men lugn! Här får du hjälp till hur du lyckas sminka din highlighter och råd kring vilken typ som passar just dig.

Vackert highlightade kindben passar perfekt med ett par röda läppar passar väldigt bra ihop. Och en highlighter kan rädda vilken dålig dag som helst. Det lägger ett vackert ljus på dina kindben, kan framhäva läppar och annat som du vill lägga extra ljus på i ansiktet. Kanske nästippen? Men hur får du till highlighter på bästa sätt egentligen?

Val av highlighter

Det är egentligen inte så svårt att välja highlighter om du går efter dessa regler. Om du har en gyllene och varm hudton, ska du välja en highlighterprodukt i en varm nyans. Kanske brons eller liknande. Om du däremot har en kall hudton, ska du välja en produkt i en kall nyans, kanske rosa, violett eller blå ton.

Applicering

Beroende på vad du vill framhäva finns också olika sätt att applicera highlighter. Om du vill framhäva läpparna kan du applicera lite vid amorbågen, och vill du ha en piggare blick kan du lägga lite i innersta ögonvrån. Applicera alltid på ren och återfuktad hy, det ger allra bäst resultat. Applicera på de högsta punkterna i ansiktet för snyggt glow.

”Näsrygg, kindben, intill ögonbrynsbenet och lite i ytterkanten under brynet. Det är viktigt att jobba in produkterna ordentligt och inte lägga för mycket highlighter”, skriver Expressen i en artikel.