Mobilen – influencers viktigaste verktyg

Att jobba som skönhetsinfluencer handlar främst om att förmedla tips och inspiration på sociala medier via mobilen. Det är alltså den smarta tekniken och mobiltelefonen som är skönhetsinfluencens centrala verktyg.

För att upprätthålla följarnas intresse gäller det att leverera ett optimalt innehåll. Bild- och videokvalitet är A och O – i den här artikeln kan du läsa mer om vad skönhetsinfluencers behöver för att fixa jobbet.

Rätt utrustning

När du livnär dig som influencer går ditt jobb ut på att skapa ett intressant innehåll som du delar med dig av med dina följare. För att komma igång är det första du behöver göra att investera i rätt utrustning som garanterar att du kan få jobbet gjort. Införskaffa en smartphone av hög kvalitet som ger dig tillgång till en riktigt bra kamera och andra praktiska mobiltillbehör.

I skrivande stund är iPhone 13 den mest optimala modellen då den tagits fram utifrån ett användarperspektiv som garanterar smidiga funktioner för influencers. Det du dock måste komma ihåg är att skydda mobiltelefonen på rätt sätt så köp skärmskydd till iPhone 13 i samma veva du införskaffar mobilen. En trasig iPhone kan bli en dyr historia så ta hand om ditt jobbverktyg!

Belysning är ett annat viktigt inslag för dig som är skönhetsinfluencer och här gäller det att hitta en bra plats att spela in sminkvideos och annat. Ett tips är att rigga din egen sminkstudio i badrummet där du optimerar ljus och belysning.

Praktiska appar

Du som jobbar med social medier är säkert van vid att sköta det mesta av jobbet på egen hand. Att anlita en extern redigerare kostar en hel del och samma gäller för administrativa sysslor. Det bästa sättet att hålla kostnader nere som egen företagare inom social medier är att använda smarta appar.

Du kan hitta riktigt praktiska redigeringsappar – både gratisappar och lite mer avancerade program till en billig peng. Även när det gäller bokföring och ekonomi finns ett bra utbud på appar att ladda ner till din iPhone istället för att köpa externa tjänster.