Så får du fin hy i vinter

Vill du snygg hud i vinter? Då gäller det att använda rätt hudvårdsprodukter samt att äta nyttigt och varierat. En del träning är inte heller fel.

 

Det finns en del sätt att få till den där fina hyn lagom till vintern, ett råd är att köpa riktigt bra hudprodukter, köp Dermalogica till exempel. Andra är att äta rätt och sova mycket. Förmodligen är det kombinationen av detta som verkligen ger effekt på hyn.

 

Ät rätt saker för din hy och hälsa

 

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det finns en del saker som du kan äta som ger huden de rätta förutsättningarna till rejäl lyster. Vilka råvaror är det då som kan göra underverk för din hy? Jo bland annat dessa:

 

  • Avokado, som innehåller fettsyror som hjälper till att skydda huden mot skadliga UV-strålar, och gör också din hy mindre känslig och mer elastisk.
  • Zucchini, innehåller få kalorier men massor av vatten – något som är perfekt under sommaren.
  • Gurka, C-vitaminet och koffeinsyran i gurkan tar bort svullnaden på ögonen efter sömn och verkar uppstramande och uppfräschande.
  • Mörk choklad, innehåller ämnen som hjälper huden att reparera sig och bli fastare, samt skyddar mot farlig UV-strålning.
  • Vattenmelon, favoritfrukt nummer ett är en delikatess även för din hy. Under sommaren är det viktigt att vi får i oss mycket vatten för att ge huden fukt, och eftersom vattenmelon är vatten i ätbar form.

 

Andra tips och råd finns i MåBra, där går det att läsa vidare om hur viktig kosten är för en sund och fräsch hy. Frossa i grönsaker och frukt, varför inte äta jordgubbar, plommon, tomater och granatäpplen? Protein som du finner i sojabönor, tonfisk och lax samt linser är även det väldigt bra. Var i stället försiktigt med sockret, samt andra snabba kolhydrater – det kan motsatsvis få kollagenet i hudens lager att minska. Kollagen är det som hjälper huden att reparera sig, det är med andra ord något som man verkligen vill ha kvar.

 

Viktigt att röra på sig för blodcirkulationen

 

Annat är att motionera för att få igång blodcirkulationen, bäst träning är löpning och styrketräning. Det gör dig yngre biologiskt sätt, det är viktigt bara att inte träna för mycket eller för hårt – då kan kroppen nämligen konsumera de hormoner som är viktiga för just huden i ansiktet och resten av kroppen.

 

Att sedan toppa din fina hyn med en bra make-up kan du läsa mer om här.