Så tar du bäst hand om ditt hår

Håret utsätts hela tiden för olika påfrestningar. För att ditt hår ska må bra är det viktigt att ta hand om håret och framförallt välja bra hårvårdsprodukter som passar din hårtyp. Med rätt behandling kommer du att ha ett glansigt och friskt hår året runt.

Väder och stylingverktyg är bara några saker som tär på håret. Att ta hand om håret är viktigt för att du ska ha ett friskt och välmående hår. Vintertid sliter kyla och mössa medan sommarens sol och salta bad är största boven. Men genom att tänka lite extra på din hårvård håller du ditt hår friskt hela året och undviker slitage.

Välj rätt hårvårdsprodukter för ditt hår

Blonde,With,Curls,On,A,Gray,Background,,Natural,Make-up,AndEn av det viktigaste sakerna du kan göra är att välja hårvårdsprodukter som passar ditt hår. När du ska välja hårvårdsprodukter ska du först ta reda på vilken hårtyp du har. Kolla på de vanligaste hårtyperna och se om du tillhör någon av dem. När du har kommit fram till ungefär vilken typ av hår du har kan du börja testa dig fram med olika produkter för att hitta en produkt som uppfyller ditt hårs behov. Att välja hårprodukter från Four Reasons är ett mycket bra val. Det finns fyra olika serier av olika hårvårdsprodukter, det finns något för alla hårtyper. Produkterna är även ecocertifierade och veganska.

Olika hårtyper:

  • Torrt hår
  • Fett hår
  • Skadat hår
  • Färgat hår
  • Tunt och rakt hår
  • Grovt och rakt hår
  • Lockigt hår

Tips för ett välmående hår

För ett friskt välmående hår ska du vara noga med att använda balsam. Balsamet sluter nämligen hårstrået efter schamponeringen och ger ett skydd mot yttre påfrestningar. En hårinpackning som boostar håret en gång i veckan är perfekt att göra. Men tänk på att inte tvätta håret för ofta. En del hårtyper tål att tvättas ofta medan andra slits väldigt mycket. Var tredje dag brukar hår generellt klara av. När du tvättar håret sköljer du nämligen bort kroppens egna oljor som är en viktigt del för att håret ska må bra. Undvik att borsta håret innan det har torkat och om du använder stylingverktyg är det extra viktigt att du använder någon typ av värmeskydd.