Se plastikoperation live

Den som är intresserad av att kanske genomgå en plastikoperation kan nu se en live i Snapchat. En amerikansk doktor ger nämligen vem som helst möjligheten att följa en operation i appen. Detta är verkligen ett tecken på att plastikoperationer blir allt vanligare och mer accepterade.

451378-marking-abdomen-for-cosmetic-correction-surgery (2)

Här kan man läsa om att det nu går att se plastikoperationer utföras live i den populära appen Snapchat. Det är nämligen en amerikansk plastikkirurg vid namn Dr. Michael Salzhauer som livesänder operationer som rumplyft och bröstförstoringar. Även om de flesta nog inte vill se folk bli opererade så går hans Snapchat-konto väldigt bra. Han har nämligen mellan 50 000 och 75 000 tittare varje dag. Dr. Miami, som plastikkirurgen även kallas, säger att filmerna är ganska otäcka och han försöker verkligen inte dölja blod och annat för tittarna.

De vanligaste operationerna

Varje så många ändå väljer att se operationerna i appen beror förmodligen på att det finns en stor fascination och nyfikenhet när det kommer till plastikoperationer. Det har även blivit allt mer accepterat att lägga sig under kniven för att förbättra sitt yttre. På Jnytts hemsida kan man läsa att antalet personer som genomgår en plastikoperation blir allt fler och att många ställer sig positivt till detta. De absolut vanligaste operationerna som genomförs i Sverige är:

  • Bröstlyft
  • Bröstförstoringar
  • Bröstreduktioner
  • Fettsugningar
  • Bukplastikoperationer

Mer om bukplastik

I takt med att plastikoperationer blivit populärare har fler kliniker öppnat och operationsmetoderna blir bara säkrare och säkrare. Den som exempelvis vill genomgå en bukplastik efter att ha gått ner massor i vikt eller varit gravid kan boka en konsultation på www.laserestetik.com/behandlingar-operationer/kropp/bukplastik/. Oftast gör man som sagt en bukplastik om man har överskott av hud. Operationen går till så att överskottshuden på magen sträcks ner och skärs bort om den sitter nedanför naveln. Sitter den lösa huden ovanför naveln krävs en större bukplastik. Då lossar läkaren hud upp till revbenen. Huden sträcks sedan ned och överskottet av hud avlägsnas.(Källa) Operationen har olika grad i omfattning beroende på om man genomgår en liten eller en stor bukplastik.