Udda trender i skönhetsbranschen

Skönhetsbranschen är i ständig förändring och den ena nya behandlingen avlöser den andra. För att locka till sig kunder är det viktigt att man som salongägare hänger med i alla nya trender. Det finns dock en del udda behandlingar, som kanske känns lite för galna.

4210963-manicurist-using-nail-brush-on-woman-s-nails

En ny skönhetsbehandling som blivit väldigt populär i Tokyo är den där sniglar får kräla över ansiktet, skriver Dagens Nyheter om. Snigelslemet ska tydligen ha en anti-åldrande effekt på människohud. Det finns redan krämer att köpa som innehåller snigel-extrakt, men nu kan man alltså få de levande sniglarna i ansiktet. Förutom att ha en föryngrande effekt så hjälper sniglarna till att ta bort gamla celler, fuktar huden och läker den efter solbränna.

Flambering av kunderna

Den här behandlingen kan kanske kännas lite extrem men det gäller att man som salongägare kan erbjuda något lite speciellt för att sticka ut bland de många skönhetssalonger som finns. Det är till exempel bra om man kan erbjuda det senaste inom laserbehandlingar, och maskiner och utbildning kan man få från beautylight.se. En del kan tycka att laser låter lite läskigt, men då har de inte läst om en skönhetsbehandling som Metro skriver om. I Kina har en behandling som kallas Fire Treatment blivit populär. Behandlingen går ut på att hudvårdsterapeuten dränker in en handduk i alkohol, tänder eld på den och lägger den på kundens kropp och ansikte. Den här galna metoden är baserad på gammal traditionell medicin och ska tydligen förhindra rynkor.

Fiskpedikyr – den otippade trenden

En trend som många förmodligen inte trodde skulle sprida sig var den med fiskpedikyr. När behandlingen kom för 6 år sen fanns den endast på en skönhetssalong i USA men finns nu i princip på varannan salong över hela världen. Svenska Dagbladet skrev först om den nya trenden.

”På salongen Yvonnes Hair and Nails i Washington har personalen skrotat sina filar och istället köpt ett gäng akvarium. När kunderna tvättat fötterna sänker de helt enkelt ner dem i en bytta med vatten och små Garra Rufa-fiskar som äter de döda hudcellerna direkt från foten.” Läs mer.