Välkomna höstmodet

Hösten väntar runt hörnet, och sommaren tacka för sig. Det är en ny årstid, men inte ska vi väl deppa för det. Med en ny årstid kommer ett nytt mode, och alla vet väl att höstmodet är det roligaste? Under september, oktober och december får vi chansen att leka med accessoarer, och till det kommer oftast stabila och snygga skor samt stilrena jackor. På hösten får man bli proper, och vara chic – på ett sätt som inte fungerar på till exempel sommaren.

Men vad är det som gäller denna höst? Det har vi tagit reda på:

  • Fram med lockarna! Stor och långt hår står på tapeten, och gärna med riktig hollywood-känsla. Om du är en av de (är det inte så för de flesta?) som har fötts med simpelt och rakt hår utan volym som vägrar växa – är det nu du ska lägga pengarna på ett riktigt bra löshår. Men, se till att köpa bra kvalitet – och det måste vara äkta löshår för att det ska se snyggt ut. Några extra kronor är det helt klart värt för bättre kvalitet!
  • Vad gäller färgen på håret är det dags att färga lite galet. Lek med färgerna: rött, brunt och blont! Blanda gärna alla i flera olika slingor!
  • Vad gäller kläder ska du söka dig till klassiska höstfärger. Mörkrött, brunt, senapsgult och havsblått är vad du ska leka med, och utöver dessa färger gäller det att spana efter mönstrat: det håller nämligen i sig ännu ett tag – och det är väl fantastiskt!
  • Om vi ska se till några speciella plagg som tar sig tillbaka denna höst är det till exempel polotröjan och skinnbyxorna. Det var ett tag sedan det var hett, men nu är det återigen helt rätt!
  • Om du är ute efter detaljer ska du satsa på fransar och päls – antingen på väskan eller jackan.

Det är några saker att följa till denna höst! Visst känns det inte lika hopplöst att sommaren tar slut nu när man har höstmodet att se fram emot?

För att läsa mer om de trender som kommer till hösten kan du kika på denna artikel, vilket är skriven utifrån Stockholms modevecka.