Vårens heta trender

Att smink precis som mode kommer och går i olika trender råder det ingen tvekan om, men att veta vilken trend som är inne eller ute just nu kan vara lite knepigt – därför listar vi vårens hetaste trender för både smink, mode och hår för 2016.

”Under våren 2016 står läpparna återigen i fokus. Men föredrar du starka kulörer eller en matt, mer neutral nyans? I modevärlden såg vi både röda läppar och nude läppar på catwalken inför vårsäsongen 2016 – så varför inte testa både och?” läs mer här.

sminkborskar makeupCitatet ovan handlar föga förvånande om smink, och bra sminkprodukter för att fixa looken citatet talar om finns hos parisberlin.se där man hittar allt för ansikte, läppar och ögon. En perfekt shoppingsajt för den som letar efter det senaste och hetaste inom smink. Men hur ska man du sminka sig för att följa vårens sminktrend? Ett tips är att fokusera på det naturliga och skapa effekt med en stark ögonskugga eller ett par markerade läppar. Men också en solkysst finish är att satsa på och den fixar du genom att dra på en touch av skimrande bronzer där solens strålar naturligt nuddar ansiktet.
Ledord: naturligt nude

Modet i vår

369869-stareKläderna är det första vi lägger märke till hos en annan människa sägs det, och därför kan det vara värt att veta vad du ska ha på dig för att vara riktigt trendig i vår. Enligt Metro Mode är bomberjackan lika het i år som i fjol och tack vare att den finns i både tjockare och tunnare material går den att använda både kyliga kvällar som varma dagar. Dessutom har de större butikskedjorna anammat trenden så en snygg bomberjacka behöver inte kosta skjortan, och den är också enkel att kombinera med andra kläder.  Ett annat plagg som alltid går hem är självklart den klassiska skinnjackan.
Ledord: androgyn

Håret i vår

1607754-professional-hairdresser-cut-with-scissors-at-salonFörra årets hårtrender kantades utan tvekan av olika färger. Vi skulle ha håret i pastelliga toner och begrepp såsom ombre och sombre blev begripliga för alla även utanför frisöryrket. Men hårtrenden för våren då, vad kommer den att bli? Enligt Expressens hårexperter är hårmodet i år tvärtemot fjolåret. Nu vill vi ha det naturliga både i färg och frisyr. Dessutom är det hetare än någonsin med den kortklippta frisyren som kommer i alla möjliga skepnader. Dock ska man också minnas att trender håller i sig eller går igen. Så har du redan en ombre eller sombre ska du inte tro att du behöver färga om – det är lika snyggt även i år.
Ledord: naturligt